İlaç ve Eczacılığın Bugünü ve Geleceği Paneli

Mersin Eczacı Odası tarafından 8 Mayıs 2025 tarihinde Mersin’de gerçekleştirilen İlaç ve Eczacılığın Bugünü ve Geleceği Paneli’ne Yönetim Kurulu Başkanımız Ecz. Nezih Barut panelist olarak katılım sağladı.
Moderatörlüğünü Mersin Eczacı Odası Başkanı Ecz. Aliye Akgül Aydın’ın gerçekleştirdiği panelde, TİTCK Başkan Yardımcısı Uzm. Ecz. Mesil Aksoy ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ecz. Sait Yücel de panelistler arasında yer aldı.
Söz konusu toplantıda Sayın Barut; ilaç kuru uygulaması ile yanlış fiyatlandırma ve geri ödeme politikaları nedeniyle endüstrimizin içinde olduğu dar boğazı tüm yönleriyle ifade ederek bu alanlardaki çözüm önerilerimizi aktardı. Ayrıca, endüstrinin geleceği olan biyoteknolojik ilaçlar, bu alandaki sorunlar ve beklentilerimizi de kapsamlı şekilde gündeme getirdi.
Aynı gün, Yönetim Kurulu Başkanımız ve Genel Sekreterimiz, Güney Ecza Kooperatifi’ni de ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tarkan Bir ve Kooperatif yetkilileriyle sektör değerlendirmesinde bulundu.